Tips voor het schoonhouden van je zwembad

by Milou

Wanneer je een zwembad hebt, zal je er consequent mee bezig moeten zijn om deze schoon te houden. Met name wanneer je een buitenzwembad hebt, heb je gauw last van viezigheid. Maar ook bij een binnenzwembad moet je aan de nodige zaken denken. Maar hoe houd je je zwembad dan precies schoon? Waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel enkele tips.

Overkapping
Heb je een buitenzwembad, dan doe je er verstandig aan om hiervoor een zwembadoverkapping te regelen. Deze zorgt ervoor dat bladeren en andere natuurproducten niet in het water terechtkomen. Ook beschermt deze overkapping tegen ander vuil. Voor het geval er toch vuil in het water terechtkomt, is het goed een schepnet aan te schaffen die je in dat soort gevallen zal helpen.

Schepnet
Een schepnet zal je helpen om ervoor te zorgen dat je op een eenvoudige manier vuil uit het water kunt vissen. Dit net heeft vaak een extra lange steel, zodat je vanaf de rand van het zwembad overal goed bij kunt.

Waterfilter
Met een goede filter zorg je ervoor dat het water schoon en in beweging blijft. Stilstaand water geeft bacteriën de kans om zich binnen de kortste keren te ontwikkelen. Daarom moet een filterinstallatie constant lopen en niet alleen op de momenten dat je vaak zwemt.

Bodemzuiger
Wat ook een erg praktisch middel is voor je zwembad, zijn zogeheten bodemzuigers. Aangezien vuil vaak naar de bodem valt, is het moeilijk dit met een schepnet eruit te halen. Ook omdat het vaak zodanig kleine stofdeeltjes zijn, dat deze überhaupt niet met een schepnet eruit zijn te halen. Ook de filterinstallatie is hiervoor vaak niet afdoende. Een bodemzuiger is daardoor een echte uitkomst. Deze zal alle stofjes van de bodem opzuigen, zodat ook deze zo schoon mogelijk is en blijft.

You may also like

Leave a Comment