Vrolijke kleuren voor de kinderkamer

by Milou

Het inrichten van een slaapkamer voor je kind begint bij de keuze van de juiste kleuren. Dat geldt voor de eerste inrichting van de babykamer, maar ook voor het herinrichten van bijvoorbeeld de slaapkamer van je peuter, kleuter of kindje. Kleur kan namelijk heel bepalend zijn voor de stemming van je kind, maar ook of je kind een goede nachtrust heeft.

Zachte kleuren
Een babykamer wordt vaak ingericht met witte meubeltjes en zachte kleuren. Dat past bij de zachtheid van een baby, maar geeft ook rust in de nieuwe wereld die een kindje gaat ontdekken. Kies daarom voor pasteltinten en combineer die met één primaire of hardere kleur, voor bijvoorbeeld de gordijntjes.

Effect van kleuren
Wanneer je kind ouder wordt, zal de kamer met hem of haar mee gaan veranderen. Bijvoorbeeld doordat er ander speelgoed in de kamer staat, maar ook een groter bedje. Ook qua kleuren zal de kamer veranderen. Kleuren kunnen een positief, maar ook negatief effect hebben op een kind (dit geldt overigens ook voor volwassenen). Kleuren zoals blauw, mintgroen en zachtgeel hebben namelijk een positief effect op kinderen. Harde kleuren zoals rood, magenta en knaloranje kunnen je kind drukker maken en de nachtrust verstoren.

Kies de juiste kleur
Maar hoe kies je dan de juiste kleur voor je kind? Ga er altijd vanuit dat de slaapkamer een oase van rust moet zijn voor je kind, zodat hij of zij een goede nachtrust heeft. Gebruik daarom eens de pasteltinten uit het kleurenpalet. Wil je kind graag een blauwe of paarse kamer, kies dan voor lichtblauw en lila. Natuurlijk is het leuk om uit dezelfde kleurenreeks een iets donkerdere of fellere kleur te gebruiken voor bijvoorbeeld de gordijnen of de raamkozijnen. Dit geeft een speels, maar rustig effect

bron foto

You may also like

Leave a Comment