Tips voor de inrichting van een thuiswerkplek

by Milou

Werken doen we steeds vaker vanuit huis en we gaan minder naar kantoor. In het begin zaten we graag aan de eettafel, maar nu dit waarschijnlijk nog langer gaat duren, is een goede thuiswerkplek essentieel geworden. Bij de inrichting van een thuiswerkplek zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten!

Zithouding

Het belangrijkste tijdens het thuiswerken is een goede houding. Bij een verkeerde houding heb je een grote kans op nek- of rugklachten. Dat willen we niet! Voor de juiste zithouding heb je een bureau op de goede hoogte nodig en een goede bureaustoel. Het si prettig als je de bureaustoel kunt verstellen in hoogte, zodat je deze kunt aanpassen aan de hoogte van de tafel voor een goede zithouding. Om nekklachten te voorkomen kun je jouw beeldscherm iets hoger zetten. Je kunt hier een speciale standaard voor kopen, maar je kunt ook een stapel boeken gebruiken.

Daglicht

Om de hele dag de concentratie vast te houden en genoeg energie te hebben om goed te werken, is er licht nodig. En dan bij voorkeur daglicht. Hiervoor is de juiste raamdecoratie van belang. Al eens gehoord van jaloezieën en shutters? De Jaloezien van Veneta.com zijn ideaal, ze laten veel daglicht binnen maar zorgen wel voor genoeg privacy. Voorbijgangers kunnen moeilijk of niet naar binnen kijken, terwijl jij wel naar buiten kunt kijken en genoeg daglicht binnen krijgt. Ideaal! Een andere goede optie zijn plisségordijnen. Deze monteer je aan de zijkant van de ramen, in plaats van aan de bovenkant. Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld naar de onderkant van het raam verschuiven, zodat er bovenlangs veel daglicht binnenkomt.

Genoeg ruimte

Het is prettig om voldoende ruimte te hebben rondom de werkplek. Prop jezelf dus niet weg in een klein hoekje, maar creëer ruimte. Hierdoor zal jij je minder opgesloten voelen. Dat doen we tenslotte al genoeg! Zorg ook voor genoeg opbergruimte. Rommel kan voor afleiding zorgen en dat gaat ten koste van de concentratie. Dus berg je spullen op als je ze niet meer nodig hebt en houd je bureau zo leeg mogelijk.

Energie

Van dagen binnen zitten krijg je niet echt veel energie. Om de energie er toch in te houden, kun je een aantal dingen doen. Zet bijvoorbeeld minimaal één keer per dag een paar ramen open. Ja, ook in de wintermaanden! Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je huis. Je kunt ook na de lunch een kleine wandeling maken. Gewoon even een blokje om en een frisse neus halen. Planten kunnen jou ook energie geven. Een klein plantje op je bureau staat gezellig, geeft je energie en bevordert de concentratie!

You may also like

Leave a Comment