Het juiste licht

by Milou

Sfeer in huis is erg belangrijk. De juiste sfeer maakt dat je je in je woning echt thuis voelt. De combinatie van de juiste meubelstukken en het goed gebruik van kleur draagt aan die goede sfeer zijn steentje bij. Maar zeker zo belangrijk is: het juiste licht. En dat geldt zeker voor de slaapkamer.

Functionele hoofdverlichting
In je slaapkamer is het licht het grootste deel van de tijd uit. Je slaapt immers. Toch zijn er ook momenten, dat het erg belangrijk is, dat het juiste licht aan is. Als je de hoofdverlichting van de slaapkamer met een dimschakelaar regelt, dan kun je kiezen tussen functionaliteit en sfeer. Het is prettig te werken met een hotelschakelaar. Dat wil zeggen: één schakelaar bij de deur, en één bij het bed. Dan hoef je niet het bed uit om het licht uit te doen. Wel zo prettig.

Lekker lezen
Wie graag in bed nog in een boek of tijdschrift leest, kan beter de hoofdverlichting niet gebruiken. Dat licht is meestal te fel en je partner wil misschien wel al gaan slapen. Een bedlampje is dan de beste manier om je boek te verlichten. Niet te fel, en goed gericht op hetgeen je leest. Bedlampjes hang je meestal twee: voor jou én voor je partner.

Extra effect
Licht kun je heel goed gebruiken om meer sfeer in de kamer te krijgen. Zacht licht op bepaalde plaatsen, objecten of kleuren geven een bijzonder effect. Hiervoor kun je spotjes gebruiken. Gebruik ook hier dimschakelaars, zodat je de hoeveelheid licht precies kunt afstemmen op wat je prettig vindt. Er zijn nu eenmaal momenten dat je de slaapkamer extra sfeervol wilt hebben.

Bron foto: interieurhuis.info

You may also like

Leave a Comment